"naczyniu" przy pomocy monstrualnych rozmiarów młotków, aż do kształtowania i przyrządzania samych Motchi.
Gotowe do zjedzenia Motchi ma przeważnie kształt kulki , której powierzchnię pokrywa lub często wypełnia jej środek warstwa o różnorodnych smakach. Mogą to być słodkie, zmielone orzechy, pasta miso, pasta sezamowa, pasta sushi, fasolowa i.t.d
PYCHA!!!!!











4 komentarze:
Kasiu rewelacja!! teskno tu za Toba!!
wiesz ze darek od stycznia beedzie w Japonii?moze sie spotkacie??bzukiii, wyslalam Tobie maila.
ojojoj , dzięki Julik za promyk od Ciebie, a Darek niech koniecznie się ze mną skontaktuje !!!! Cudownie!!! Bużkam
wydaje sie, że uczta jest dla olbrzymów,tak wielkie są misy, czy to dopiero nadzienie?? , a jedna kulka ma pewnie wielkość małego włoskiego orzecha, więc...?
być może da się to porównać z naszym tradycyjnym polskim sposobem wypiekania ciast świątecznych i nie tylko / jak poczytać praprababcine przepisy w starych książkach/
mam taką nadzieję, że , jak wrócisz, to nas w Słonecznej uraczysz tradycyjnie z japońska..
wydaje sie, że uczta jest dla olbrzymów,tak wielkie są misy, czy to dopiero nadzienie?? , a jedna kulka ma pewnie wielkość małego włoskiego orzecha, więc...?
być może da się to porównać z naszym tradycyjnym polskim sposobem wypiekania ciast świątecznych i nie tylko / jak poczytać praprababcine przepisy w starych książkach/
mam taką nadzieję, że , jak wrócisz, to nas w Słonecznej uraczysz tradycyjnie z japońska..
Prześlij komentarz